Direktlänk till inlägg 22 februari 2010

Snökatastrof - har väntat på detta...

Av Anna Drangel - 22 februari 2010 09:20

Vad har du gjort i helgen då?

Skottat snö! (Ja, förutom att jag har varit på ett helt fantastiskt bröllop som jag kan berätta mer om senare). 


Det har varit ett riktigt skottår i år. Jag har skottat snö så många gånger nu att jag tappat räkningen. Igår, söndag - dagen efter bröllopet kom jag på att jag ju faktiskt måste ut och skotta. Det var lättare sagt än gjort. 


Eftersom snön ligger metertjock på taket tänkte jag att jag ska få loss lite snö där. Men då behövde jag en stege. Stegen var nere i fågelvoljären på tomten - insnöad. Att ta sig ner dit är bara det ett äventyr. På en yta på ca 20 meter fanns stegen utmed någon vägg - men vilken? Jag började självklart vid fel vägg och det var inte förrän vid tredje väggen som jag hittade stegen. Jag putsade tillslut fram den som en gammal arkeolog. Spaden i plast gick givetvis av och jag fick dra fram stegen med något som liknade en båtshake. Det hela tog säkert 45 minuter. Jag var helt slut.


Nästa steg var att försöka kratta bort snö från taket. Ja, ni hörde rätt... Kratta. Det är faktiskt nu trädgårdsredskapen kommer till användning. Jag har bara kommit åt delar av taket, men hoppas på så sätt slippa att altandörren helt fastnar. (Nu får man klämma sig ut på sidan). 


Sedan gick jag vidare till att kratta runt huset. Det är faktiskt intressant hur bra det funkar att kratta snö. Det låter ju helt otroligt, men vad man gör är att man fördelar om snön lite mer jämnt. Visst bildas det snöhögar. Dom fick jag sparka undan med fötterna. Simon åkte för att köpa en ny spade på OK. De var helt slut. Spadar är hårdvaluta just nu! 


Nu har jag ivarje fall krattat en gång ner till bilen. Där nere måste man använda storskrapan. Det är lite tyngre, men där är den nödvändig. 


Under hela den här processen som pågick i 3 1/2 timme kände jag mig tillfreds. Det var ett träningspass. Eftersom jag druckit ganska mycket på bröllopet var jag bakis. Detta att vara ute i friska luften är det absolut bästa mot bakfylla! Dessutom kom jag och snön närmare varandra. Jag är fortfarande trött på snön, men kände mig konstigt nog ett med snön. (Kanske var det en bakfyllehallucination...)


Att det är snökaos i trafiken är ingenting som förvånar mig. Folk som bor inne i stan kanske inte har riktigt koll på att den här vintern är den värsta i mannaminne. De tror att allt ska fungera som vanligt. De kommer ut på morgonen från sin port och det är plogat och klart och för dom är det bara att trippa bort till tunnelbanestationen. Det är självklart att det blir störningar när det är sånt här väder. Jag skulle istället vilja tacka alla som håller på med snöröjning. De gör ett helt makalöst arbete. Samma sak gäller de som kör kollektivtrafiken. När vissa själva inte vågar ta bilen för att det är så halt - ja, då åker kamikaziebussförare ut på de mest otillgängliga vägarna runt i storstockholm. Snacka om mod!

Jag är fortfarande extremt trött på snön, men ser framför mig de där dagarna då snön äntligen ska börja droppa från taken. Då asfalten lyser svart igen. Då solen börjar kännas riktigt varm. Tills dess lär det bli flera skottningar. Jag får inte glömma att stretcha nästa gång. För gissa om jag har värk i kroppen idag. Det känns som jag har sprungit maraton.

 
 
maria

maria

24 februari 2010 18:37

Anna Drangel behövs om sanningen ska fram! Jag håller med till hundra procent om gnällputtarna som tjatar om att all ska fungera. Nä, skicka upp dom till Arvidsjaur och låt dom GÅ hem!! Eh, fast hur ska vi få dom till Arvidsjaur? Alltid skiter det sej nånstans, men det var en bra idé! Heja på och hälsa alla djuren på tomten!

http://www.botanosofi.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Drangel - 28 mars 2012 11:38

skriver man på Dagens Industris ledarsida den 24 mars 2012.    Det beror ju på tänker jag. Om man tittar ur ett globalt perspektiv så är det ju välkänt att företag flyttar sin verksamhet till sk låglöneländer. Där de anställda har dålig arbetsmil...

Av Anna Drangel - 3 mars 2012 11:00

Det har snart gått ett år sedan den fruktansvärda naturkatastrofen i Japan. Skadorna efter tsunamin kommer att vara kännbara för lång framtid. I Fukushima kommer skadorna efter härdsmältan i kärnkraftverket Daichi vara kännbara flera generationer fra...

Av Anna Drangel - 24 januari 2012 09:30

Tycker det är lite konstigt att man inte har mer har uppmärksammat att man ska bygga ett kärnkraftverk i norra FInland inte mer än 20 mil från den svenska gränsen. Det läskiga i den här historien är att svenska staten är med och lånar ut pengar till ...

Av Anna Drangel - 20 januari 2012 16:59

enligt senaste nyhetssändningen. Och det är nog tur det, för de nissarna de har presenterat istället för Juholt går ju helt bort. Jag tänker inte gå in på varför jag tycker det, men de föreslagna kandidaterna är som att hålla upp 8 svartvita foton - ...

Av Anna Drangel - 15 januari 2012 09:49


Det är många som undrar hur en olycka av den här kalibern ska kunna inträffa på ett modernt skepp i totalt lugnt väder. Kaptenen är anhållen, men menar att det inte synts något grund på "kartan" (dvs GPS:en). Även om anledningen till olyckan inte är ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards